20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmin Enea munceste de la 16 ani

Cosmin Enea munceste de la 16 ani

La 26 de ani are deja un nume in viata politica din Craiova. In prezent este consilier judetean si se implica in gestionarea firmei la care lucreaza de la 16 ani. Are o relatie de patru ani cu Corina, o tânara frumoasa si extrem de inteligenta.


Cosmin Constantin Enea este o fire pragmatica, stie foarte bine ce vrea de la viata. Este un tânar cu picioarele pe pamânt, care isi calculeaza atent fiecare pas pe care trebuie sa il faca.


Simpatizant al doctrinei liberale


S-a nascut in Târgu Carbunesti, insa a devenit craiovean de la vârsta gradinitei. A urmat Liceul „Traian Vuia“ – Sectia informatica, apoi ISE – Economia Comertului, Turismului si Serviciilor. Nascut intr-o familie cu mama invatatoare si tatal inspector contabil, Cosmin a fost instruit de mic sa isi urmeze visul, sa munceasca si sa lupte pentru tot ce-si doreste. La 20 de ani s-a inscris in Partidul National Liberal, fiind, alaturi de familia sa, simpatizant al doctrinei liberale, tinând la „lucrurile care au vechime, trecut“. Dupa numai trei ani, a fost ales consilier judetean. „De la 16 ani muncesc, intâi cu contract de munca, apoi de la 18 ani cu carte de munca. In perioada liceului lucram in vacante la firma de distributie a parintilor. Multi refuza sa creada asta, dar eu chiar munceam, ma implicam in dezvoltarea afacerii de familie. Parintii aveau o situatie financiara buna, imi puteau oferi banii necesari, insa eu imi doream foarte mult independenta financiara, aveam nevoie de propriul meu salariu, de bani pe care sa-i gestionez dupa bunul meu plac. Tata avea o tactica buna, imi amintesc ca pe perioada vacantei ne atragea atât pe mine, cât si pe colegii si prietenii mei sa muncim. Pâna plecam la mare sau la munte, ne câstigam banii nostri, suficienti pentru un sejur de o saptamâna. Ai mei au ramas simpli simpatizanti, nu s-au implicat niciodata in politica“, a povestit Cosmin Enea. Mai are o sora, Mirabela, de 24 de ani, care a ales sa isi faca studiile universitare (ISE – n.r.), masteratul, iar acum doctoratul la Timisoara. Pe la 20 de ani, tânarul considera ca a „inceput sa ia lucrurile din ce in ce mai in serios“. A trebuit sa sacrifice mult mai mult timp muncii, cât si politicii, insa nu se caieste, considerând ca a urmat doar cursul firesc al vietii.


Croaziera pe Marea Nordului


Este un tânar ocupat, munceste minimum 14 ore pe zi. Isi face insa timp pentru iubita lui, Corina, fata cu care este prieten de mai bine de patru ani si cea care il incurajeaza permanent. Se trezeste zilnic la 6.30, alearga in parc o ora, iar la ora 8.00 este deja plecat de acasa. „In ultimii doi ani nu am mai avut nici macar week-end-uri libere… Insa, doua saptamâni pe an le dedic concediului. Imi place mult sa calatoresc, imi place sa schiez, am o statiune de suflet intr-un orasel din Elvetia. Anul acesta, impreuna cu iubita mea, Corina, am fost intr-o croaziera pe Marea Nordului, Norvegia, Islanda, Anglia, Danemarca, Germania. A fost ceva de vis, din Germania am strabatut cu vaporul zone superbe ale globului. Prietena mea este o fata deosebita, extrem de sensibila si frumoasa. Are 20 de ani, este studenta la Drept si la Stiinte Politice, dar la fel ca mine munceste, fiind independenta financiar. Stie ce inseamna sa lucrezi ca sa obtii ce iti doresti. A locuit multi ani impreuna cu parintii ei, in Austria, apoi s-au intors in tara“, a adaugat Cosmin Enea.


„Sunt reticent când vine vorba de schimbari“


Considera ca pentru a reusi in viata trebuie sa nu te grabesti in ceea ce faci, „sa mergi cu pasi mici, dar siguri, sa nu te aventurezi“. Sustine ca nu si-a dorit niciodata sa realizeze mai mult decât a considerat ca poate. „In politica mai am multe de invatat, vreau in primul rând sa imi consolidez pozitia actuala! Decât sa ajung intr-o pozitie superioara din care sa nu pot controla situatia, mai bine bat pasul pe loc, dar realizez o fundatie durabila. In afaceri, vreau ca o data cu intrarea in Uniunea Europeana, atunci când, firesc, lucrurile se vor schimba, firma mea sa fie una puternica, sa reziste concurentei acerbe de pe piata. Sunt reticent atunci când vine vorba de schimbari, nu as putea, de exemplu, pentru nimic in lume sa parasesc Craiova“, a mentionat consilierul judetean.


„Fiecare trebuie sa isi urmeze visul“


Exemplul apropiatilor i-a fost de un real folos, considerând ca intr-o relatie de prietenie sau mai târziu casatorie comunicarea este totul: „Doi oameni trebuie in primul rând sa se inteleaga, sa fie o relatie sincera, fiecare sa isi urmeze visul. Când doua persoane se inteleg si se iubesc suficient, nimic nu poate fi un impediment in calea fericirii si implinirii lor. Sunt insa in acelasi timp de parere ca atunci când ceva nu merge si consideri ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta ca sa o relansezi, insa inutil, e mai bine sa rupi acea relatie, decât sa continui ceva fortat… Pentru mine, familia, prietena sunt foarte importante, sunt o persoana dependenta de dragostea lor!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII